Het jaar 2019 loopt ten einde…..

We hebben het jaar 2019 bijna afgesloten. Het was een bijzonder jaar, vooral vanwege de lange warme zomer met een hitte record. Het jaar 2020 biedt weer nieuwe uitdagingen. Maar dit jaar zal ook vast weer uitdagingen en lastige momenten brengen. Rondom opvoeden van kinderen blijven er ieder jaar weer leuke en moeilijke momenten komen.

De periode van Sinterklaas en Kerst is een emotionele periode voor kinderen. Kleine kinderen hebben vaak veel behoefte aan structuur en vastigheid. Dat geeft hen veiligheid. Hoe gezellig het ook is dat zowel papa als mama in die periode vaak thuis zijn en er van alles ondernomen wordt, voor kleine kinderen brengt dit vaak onrust met zich mee. Ze voegen zich er wel in, maar de meeste ouders merken toch onrust, minder goed slapen, jengelig gedrag etc. Het is voor veel ouders weer fijn als dit weer achter de rug is. Het gewone ritme en de dagelijkse structuur geven, zowel ouders als kinderen, weer rust.

We kijken allemaal weer uit naar het voorjaar, naar langere dagen en mooier weer. De kinderen willen graag naar buiten, lekker spelen. Dat hebben ze vast in de afgelopen weken ook gedaan, helaas nog niet in sneeuw! Straks kunnen ze weer meer buiten spelen, fietsen, voetballen etc.

Ik wens iedereen een fijn en goed jaar toe, ga de uitdagingen met je kinderen aan en geniet van hen.

Gaat het niet lekker?
Als het een periode niet zo lekker gaat, niet zoals u graag zou wensen, neem dan eens contact met mij op. Een open gesprek met elkaar kan soms veel inzicht geven in uw verwachtingen. Als u uw focus wat anders stelt, kan dat u veel rust geven. Dit zal zijn uitwerking hebben op uw kind(eren). Soms is er weinig nodig om een verandering thuis te creëren, en kunt u weer veel meer genieten.