Het jaar 2021 is begonnen…..

2021 is begonnen. We hebben het bijzondere jaar 2020 afgesloten. Dat was een bijzonder en voor velen een moeilijk jaar. Corona gaf veel reden tot zorg! Ons normale leven werd erg beperkt vanwege besmettingsgevaar. De scholen gingen in maart en in december voor enkele weken dicht en ouders moesten hun kinderen helpen met het schoolwerk en vaak zelf ook thuiswerken. Dat gaf een grote verandering in ieders leven. We gingen massaal in eigen land op vakantie en we ontdekten de mooie natuur in ons eigen land weer volop.
Helaas werden er veel mensen erg ziek, ook veel (vooral ouderen) stierven door dit onvoorspelbare virus. De dreiging is nog niet weg, de besmettingsgraad is nog te hoog. We wachten op bescherming tegen dit virus door een vaccinatie. Ondertussen zijn we voorzichtig en blijven we veel thuis.

Het jaar 2021 biedt ons weer nieuwe uitdagingen. We zullen nog wel enige tijd met beperkingen om moeten gaan. De vaccinatiecampagne komt langzaam op gang. Dat is jammer, want we willen zo graag weer erop uit. Iedereen kijkt uit naar meer mogelijkheden om erop uit te gaan, om weer familie en vrienden te kunnen bezoeken en in groepsverband te kunnen sporten. Veel mensen missen vooral het direct contact met mensen. We hebben veel ontwikkeld in online contacten, een pubquiz via ZOOM of teams is veel gedaan en gaf ook veel plezier.
Maar dit komende jaar zal ook vast weer andere uitdagingen en lastige momenten brengen. Rondom opvoeden van kinderen blijven er altijd weer leuke en moeilijke momenten komen. Begin januari waren de schoolkinderen weer thuis en moest er veel thuisonderwijs gegeven worden. Dat gaf veel druk in gezinnen. Gelukkig konden de kinderen in februari weer naar school. dat was fijn voor hen, maar ook voor de ouders.

We kregen een heerlijk pak sneeuw en serieuze koude. Er is weer volop geschaatst en sleetje gereden. Wat een feest! Nu kijken we  allemaal weer uit naar het voorjaar, naar langere dagen en mooier weer. De kinderen willen graag naar buiten, lekker spelen. Straks kunnen ze weer meer buiten spelen, fietsen, voetballen etc.

Gaat het even niet zo lekker?
Als het een periode niet zo lekker gaat, niet zoals u graag zou wensen, neem dan eens contact met mij op. Een open gesprek met elkaar kan soms veel inzicht geven in uw verwachtingen. Als u uw focus wat anders stelt, kan dat u veel rust geven. Dit zal zijn uitwerking hebben op uw kind(eren). Soms is er weinig nodig om een verandering thuis te creëren, en kunt u weer veel meer genieten.