Wat houdt “ouderschap” nu eigenlijk in? Volgens Van Dale woordenboek is het letterlijk: het ouder van een kind zijn. Maar wat zegt dat u?
Waarschijnlijk bent u, als u dit leest, ouder van een kind. Maar voelt u hetzelfde als ik voel over dit begrip? Denken u en uw partner er op de dezelfde manier over of hebben jullie hele verschillende ideeën?
Ouderschap is een begrip dat veel vragen oproept en waar iedereen zijn eigen gedachten over heeft. Je eigen opvoeding speelt hierbij ook een belangrijke rol.
Het kan zijn dat u de rol van “ouder zijn” moeilijk vindt en zoekt naar een goede weg om ermee om te gaan. 
Als u hier graag eens over wilt praten met een deskundige, kan ik u helpen.
Ik heb veel ervaring met het begeleiden en ondersteunen van ouders, ik kan goed luisteren en ik sta open voor uw gedachten en gevoelens. Bel of mail me dan voor een afspraak.

Startend ouderschap

Als aanstaande ouders, tijdens de zwangerschap, ben je vaak veel in gedachten bezig met wat er gaat komen. Wat voor kindje krijgen we? Hoe ziet het er uit? Lijkt het op een van ons? Hoe zal ik zijn als ouder, als vader of als moeder? Misschien kijk je ook terug op je eigen jeugd, je eigen opvoeding. Heb je het goed gehad? Heb je veel liefde en steun van je ouders ervaren of heb je veel gemist? Ga jij de opvoeding van jouw kindje heel anders doen? En hoe dan?
Als je hierover wilt praten met iemand die veel ervaring en kennis heeft over ouderschap en over de verschillende opvoedstijlen, neem dan contact met mij op. Ik praat er graag over met jou en je partner.

Over het onderwerp “ouderschap” zal ik regelmatig stukjes schrijven waarin ik gedachten en gevoelens met betrekking tot dit onderwerp beschrijf. Geef gerust commentaar of stel vragen. Ik ben benieuwd naar uw gedachten.

Wilt u graag verder praten over uw rol als ouder, neem dan contact met mij op.

Lees meer over ouderschap op mijn blog.