Bij startend ouderschap, na de geboorte van je eerste kind, verandert er veel in het leven van de ouders. Je verwacht misschien een roze wolk, en verheugt je erg op de komst van het kindje. De werkelijkheid kan soms wel tegenvallen. De slapeloze nachten, de grote hoeveelheid aandacht en tijd die het kindje dag en nacht van je vraagt, maakt soms dat je weinig aan jezelf toekomt. Ook heeft het veel impact op jullie relatie.
De nieuwe rol in je leven is een serieuze, maar ook een ingewikkelde.
Als je behoefte hebt aan een steunpilaar en praatpaal, neem dan contact met mij op. Ik kan je op praktisch gebied adviseren waardoor je meer rust in je leven kunt ervaren.

Bij jonge kinderen, die hun eigen wil ontwikkelen, geef ik ouders informatie over de sociaal-emotionele ontwikkeling van de kinderen. Wat kun je al van hen verwachten en wat nog niet. Wat begrijpen ze al en wat is nog teveel gevraagd voor hen. Daarbij geef ik persoonlijk advies over mogelijkheden voor de aanpak. Hierbij sluit ik aan bij jullie opvoedstijl. Ik sta open voor verschillende vormen van hulp: het gaat erom dat jij de juiste hulp en begeleiding krijgt bij je opvoedvragen.

Gezinscoaching: bij het opvoeden van kinderen hangt alles met alles samen. Bij het opgroeien en het ontwikkelen van meer zelfstandigheid door jongeren, komt er ook veel op ouders af. Ik kan met je kijken naar wat dit met je doet, hoe kun je blijven aansluiten bij je kind en ook je eigen grenzen blijven bewaken.

Ik kom in principe altijd bij het gezin thuis. Als het nodig is kan ik ook in de avonduren afspreken, zodat ouders niet vrij van hun werk hoeven te nemen om de gesprekken met mij te voeren. Ik kan een vraagbaak voor je zijn, een steunpilaar.

Samen zoeken we naar een gezond evenwicht tussen een leuk leven, je  werk en de verantwoordelijkheid en zorg voor kinderen.  Je moet dan wel bereid zijn hiervoor dingen in je leven te veranderen. Een verandering komt tenslotte niet vanzelf tot stand.

In mijn praktijk werk met de nieuwste privacy regels, ik voldoe aan de eisen die binnen de wet AVG gesteld zijn. Ik verklaar geen persoonsgegevens door te geven aan partijen waarmee ik geen verwerkersovereenkomst heb afgesloten.  Ik geef alleen gegevens door als dit noodzakelijk is voor uitvoering van de doeleinden waarvoor ik ze heb gekregen.